تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: تنگه هرمز اهمیت خاصی در بازار نفت دارد. ۴۰ درصدنفت مبادلاتی یعنی ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز از طریق نفتکشها از این تنگه عبور میکنند. قدرت ایران در اداره تنگه هرمز باعث میشود که چین، با وجود ریسک تحریمهای آمریکا، به واردات نفت از ایران ادامه دهد.
قربان گفت: بازار نفت ما به دلیل تحریمها باعث شده تا آزادی عمل از کشور ما گرفته شود؛ امکان خرید و فروش آزادانه نفت وجود ندارد و اگر تحریم ها نبود بسیاری از کشور ها خریداران نفت ما بودند.
با وجود اینکه برخی از مسئولین وضعیت فروش نفت را مناسب می دانند، پدیدار رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی می گوید که فروش نفت ما حدود ۷۲۰ هزار بشکه بوده که مناسب ایران با این حجم از ذخایر نفتی نیست.
خطیبی گفت: وجود سازمانی مبنی بر حضور صادرکنندگان گاز برای تبادل نظر خوب است، اما هدف اصلی این بوده که بتواند در بازار نقش آفرینی کرده و ثباتی را به وجود آورد.
ایده تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه که از سوی کشورهای صنعتی گروه هفت دنبال میشود ممکن است در تئوری درخشان به نظر برسد اما در عمل باعث آشفتگی زیادی خواهد شد و احتمالا قیمتهای نفت را بالاتر میبرد.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپکپلاس با انتشار بیانیهای در سیودومین نشست خود با توجه به شرایط کنونی بازار نفت و اجماع درباره چشمانداز آن تصمیم گرفتند تولیدشان در ماه اکتبر ۲۰۲۲ روزانه ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یابد.
وزیر نفت گفت: ما همواره به عنوان یک تولیدکننده عمده نفت و فرآوردههای نفتی در جهان آمادگی داریم به دور از سیاسیکاری به نقش خود در عرضه نفت و افزایش امنیت انرژی در جهان کمک کنیم .
با ادامه مذاکرات برای احیای توافق هستهای که ممکن است بازگشت ایران به بازارهای بینالمللی را به همراه داشته باشد، بعضی از تحلیلگران میگویند چنین اتفاقی، فشار کاهشی روی قیمتهای نفت ایجاد خواهد کرد که عربستان سعودی در تلاش برای اجتناب از آن است.
عضو اتاق بازرگانی تهران میگوید با وجود آنکه دوری چند ساله ایران از بازار جهانی نفت باعث شده بازگشت به این عرصه دشواریهای خاص خود را داشته باشد، اما میتوان بازار کشور را بازیابی کرد.
در این روزها که خبر افزایش قیمت انواع کالاهای اساسی در دنیا به خبر هر روزه رسانه ها تبدیل شده است، پیش بینی تازه در مورد افزایش قیمت نفت و بنزین نگرانی از تشدید تورم را بیشتر کرده است.
صدرالحسینی می گوید: یکی از برجسته ترین اهداف سفر جو بایدن پر کردن باک بنزین امریکاییها و کاهش فشار اروپاییها بر روی این کشور بود، چرا که اروپاییها ایالات متحده را در خصوص مسائل اوکراین مقصر می دانند.
سفر بایدن به عربستان برای کاهش قیمت نفت شکست خورد. خطیبی کارشناس نفتی گفت: اوپک پلاس ۲.۵ میلیون بشکه کمتر از ظرفیت مجاز خود، نفت تولید می کند؛ این نشان می دهد کشورها توان بیشتر و ظرفیت مازادی ندارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مزایای همکاری ایران با کشوری مانند ونزوئلا گفت: ما میتوانیم فرآوردههای نفتی را تولید کنیم و درهمان مناطق به فروش برسانیم تا بازار فروش محصولاتمان را هم فراهم کنیم.